CREMA CATALANA

Ingredients

500 ml. de llet
4 rovells d’ou
125 g. sucre
20 g. farina fina de blat de moro
La pell d’1 llimona
Canyella en branca

Preparació

En un cassó posem a bullir la llet amb la branca de canyella partida i la pela de llimona. Reservem uns 50cl. per diluir la farina de blat de moro. Quan la llet comença a escalfar afegim el sucre i dissolem.

En una altra cassola batem 4 rovells d’ou. Quan la llet comença a bullir, la barregem amb els ous a poc a poc i sense deixar de remoure amb una cullera de fusta. Un cop ja s’ha afegit tota introduïm també la farina de blat de moro diluïda.

Posem la cassola al foc i remenem contínuament fins que trenca a bullir. Quan arribi aquest moment la retirem del foc i seguim amb el moviment mentre s’acaba d’espessir.

Es serveix en una cassola de fang amb sucre cremat per sobre.