AMANIDA DE TONYINA, RUCA I RAÏM

Ingredients

200 gr de Ruca (Rúcula)
100 gr de Filet de tonyina cuit
24 Raïms negres
1 Tomàquet
4 Cullerades d’oli d’oliva verge extra
6 Cullerades d’oli de gira-sol
1 Ou
1/2 cullerada d’herbes provençals
2 Cullerades de vinagre
sal

Preparació

Col · loquem la ruca en una font o plat de presentació.

Rentem i assequem el tomàquet. Tallem a rodanxes fines i col · loquem al voltant de la ruca.

Tallem el filet de tonyina cuit en làmines fines i les posem damunt de la ruca, així com el raïm. Si no pots fer-te amb ell, et pot servir tonyina en conserva d’oli d’oliva. Si aquest fos el cas, amb l’oli pots fer l’emulsió que ens servirà d’amaniment a aquesta amanida.

Un cop tinguem la Amanida de Tonyina amb ruca i raïm llesta procedirem a elaborar la salsa.

En el vas de la batedora posem la barreja d’olis, l’ou i les herbes provençals. Introduïm la batedora dins i preparem una emulsió o maionesa lleugera. Afegim el vinagre, barregem i salsem l’amanida.