TRONC DE CARN DE LA TERE

Ingredients

250 g. de carn de vedella picada
250 g. de carn de porc picada
50 g. de formatge ratllat
100 g. de cansalada fumada (bacon)
2 ous durs
1 ceba
1 ou (per batre)
Pa ratllat, oli, sal, pebre (opcional),
2 fulles llorer

Preparació

Es bat l’ou en un bol gran i, un cop batut, s’hi afegeixen les carns picades de vedella i de porc, la ceba picada molt fina, el formatge ratllat i la cansalada fumada tallada  a trossets fins.

Es barreja tot bé i salpebrem al gust. S’estén aquesta barreja sobre el marbre de la cuina que hem estés previament de pa ratllat. Quan tinguem el rectangle de carn ben estes posem al centre els ous durs pelats un a continuació d’un altre.

S’enrotlla com si fos un braç de gitano i es va passant per sobre del pa ratllat, fins que quedi tot ell ben arrebossat. S’ha de procurar conservar la forma rodona de braç de gitano, que ha de quedar ben cobert, fins i tot les vores.

Es posa en una font, que pugui anar al forn, amb oli i les dues fulles de llorer, es fica al forn i es deixa coure ½ hora, donant-li la volta de tant en tant.

Es serveix calent, acabat de treure del forn, o bé fred com embotit.