BEIXAMEL

Ingredients

½ litre de llet
50 grams de farina
50 grams de mantega
una mica de sal
pebre
nou moscada
1 raig de conyac

Preparació

El primer que cal fer és fondre la mantega en un cassó antiadherent, seguidament afegim la farina de cop i retirem el cassó del foc per elaborar la barreja amb l’ajuda d’una cullera de fusta intentant dissoldre tots els grumolls que apareguin.

Introduïm al cassó una mica de llet prèviament escalfada i barregem ràpidament fins que aconseguim un barreja densa. Afegeix llavors una mica més de llet i ves lligant la barreja amb l’ajuda d’unes varetes, torna a col·locar el pot uns 10 minuts a foc lent i afageix el raig de coñac, durant la cocció, conforme la llet sigui absorbida, aboca més quantitat fins a acabar amb ella.

Afegeix la sal, el pebre i la nou moscada i retira el cassó del foc. Ja està elaborada, la beixamel. La salsa beixamel et pot servir com a base per a gran quantitat de plats i depenent de la recepta, hauràs elaborar més densa, o més líquida per això n’hi ha prou amb augmentar la quantitat de farina i reduir la quantitat de llet, o a l’inrevés.

Anuncis