PALETS DE FORMATGE

Ingredients

300 gr. de formatge en pols
360 gr. de farina
una mica de sal
6 cullerades d’oli
1 tassa d’aigua freda
1 rovell d’ou
1 cullerada de llet

Preparació

Abans de començar a cuinar, encén el forn a 190 °. Ara sí col·loca en un recipient tot el formatge ratllat i la farina, remena i afegeix l’oli i la sal. Afegeix l’aigua a poc a poc, remenant mentre la incorpores, per formar una massa suau. Quan s’hagi format la massa no és necessari afegir més aigua.

Amb un corró s’estira la massa fins a formar un rectangle fi. Quan acabis d’estirar talla amb l’ajuda d’un ganivet, tires d’un cm. d’ample per sis de llarg aproximadament. Pren una tira i ves-le cargolant com si fos un remolí, et quedarà una mena de remolí al centre i els extrems llisos. Repeteix aquest pas amb tots les tires. Pots fer altres formes, això ja cadascú al seu gust.

Col · loca els palets de formatge en una placa previament pinzellada amb oli. Barreja el rovell i la cullerada de llet. Amb l’ajuda d’un pinzell pinta els palets amb aquesta preparació. Ara si porta’ls al forn durant 15 a 20 minuts perquè es daurin.