RÖSTI BERNÈS

Ingredients

4 Patates
100 g de mantega
Sal
Pebre
Bacó
Ous de guatlla

Preparació

En primer lloc, pelem les patates i les ratllem amb un ratllador gran.

Després tallarem el bacó a dauets petits i els barrejarem amb la patata ratllada i possarem al gust, sal i pebre.

Després, fondrem la mantega en una paella antiadherent. Col · locarem una anella d’alumini i posarem dins una cullerada sopera de la barreja de patates i bacó y la aplanarem ajudant-nos amb la cullera.

Seguidament, cuinem el rosti un parell de minuts a foc mitjà fins que aconseguim marcar la forma deixant cruixent per un costat. En aquest moment podem retirar l’anella i utilitzar-lo per muntar el següent rösti.

Donem la volta al rösti amb l’ajuda d’una forquilla per deixar cruixent de l’altre costat.

Acabem la cocció a foc molt lent, fins que aconseguim que les patates estiguin tendres per dins i cruixents per fora.

Finalment fem uns ous de guatlla fregits i col · loquem a sobre de cada rösti que hem elaborat. Aquesta és una nova dimensió d’un aperitiu que segur que us agradarà. Un plat típic de la ciutat suïssa de Berna que ho hem versionat en forma de tapa. També podeu fer els röstis clàssics que no porten ni el bacó ni l’ou fregit.  Que vagi de gust.