Ingredients
-Bacallà salat esqueixat
-Tomàquet
-Ceba o Ceba tendra
-Pebrot vermell
-Olives mortes o olives negres d’Aragó
-Oli, sal i vinagre
Preparació
Dessalar el bacallà esqueixat, posant-lo en aigua durant unes quantes hores.
Treure l’aigua del bacallà. Esprema’l fins a escórrer el màxim d’aigua. Podeu aprofitar aquest moment per a tallar-lo a peces petites si cal
Es important que el bacallà quedi ben impregnat de l’oli que ha de ser abundant. Fins i tot es pot deixar el bacallà ja escorregut un temps amb oli mentre es preparen els altres ingredients.
Tallar la ceba tendre i el pebrot ben petits.
Ratllar el tomàquet,també el podeu tallar ben petit (Depenent del tipus de tomàquet).
Barrejar-ho tot, afegir les olives i amanir amb oli i sal.
Sobre l’amanit és molt habitual posar a l’esqueixada unes gotes de vinagre. Si heu posat ceba en lloc de ceba tendra i l’heu tingut en vinagre per reduïr la fortor potser no caldrà.
També és important que en el resultat final el bacallà estigui lleugerament salat. Feu les correccions de sal i del vinagre opcional fins aconseguir un resultat al vostre gust.
Millor servir el plat fred, unes hores a la nevera aniran perfectes.
Que aprofiti!!!