MANDONGUILLES AMB SÍPIA

Ingredients

2 sípies grans

20 mandonguilles

1 ceba petita

1/2 got de vi blanc

1 fulla de llorer

3 patates grans

150 grs de pèsols

1 tros de xocolata negra com de 2 cms per 2 cms

1 all

1 carquinyoli o dos galetes.

6 avellanes

Preparació

Agafem una paella petita i li posem oli abundant, que ens permeti fregir les mandonguilles només tombant-les una vegada. Quan l’oli sigui ben calent hi posem les mandonguilles. Un cop fregides les retirem.

En una cassola fonda hi posem una mica de l’oli de fregir les mandonguilles i hi posem la sípia triada i feta a quadrats petits.

Quan la sípia comença a petar li tirem la ceba tallada a trossos ben petits, i quan sigui cuita li posem el mig got de vi i la fulla de llorer.

Quan el vi ja s’hagi reduit hi posem les mandonguilles i tirem les patates pelades i esqueixades i els pèsols. Aleshores li afegim aigua fins que cobreixi quasi del tot, no ho ha de cobrir del tot. Ho deixem a foc mig 30 minuts.

Mentrestant preparem la picada. Pelem l’all i les avellanesi ho posem en els vas de la batedora elèctrica. Li afegim el carquinyoli i la xocolata i una mica de suc de la cassola. Ho passem tot junt pel turmix i quan falti 5 minuts per apagar el foc li afegim la picada a la cassola i ho remenem perquè s’escampi bé. Apaguem el foc i ho deixem reposar 10 minuts, el temps de parar taula

Estan boníssimes, segur que algú les tasta abans de que arribin a taula.