TRINXAT DE CERDANYA

Ingredients

1 col
Patates
Aigua
Trossos de cansalada
Oli d’oliva
Una mica de Llard de porc
4 o 5 grans d’all
Sal i una mica de pebre

Preparació

Netejar molt bé la col,treure la part del nervi perquè sigui més suau.

Pelar les patates tallar-les en trossos.

En una olla gran omplir-la amb suficient aigua, afegir una mica de sal i bullir la col i les patates. Tot això es farà a foc viu i sense la tapa durant uns 12 o 15 minuts. Després ho retirarem del foc i ho escorrerem.

En una paella posar una mica d’oli, una mica de llard de porc i la cansalada tallada a trossets. Reservem uns quants talls de cansalada per tallar-los més grans i decorar els plats, un per comensal.

Quan la cansalada estigui ben rossa la retirem i fregim els alls amb la pell per perfumar, després retirarem el alls.

Afegim la col i les patates a la paella i les “trinxem”amb una forquilla. L’aspecte ha de ser com una truita.

Nosatres un cop trinxat passem racions a una paella petita de fer ous ferrats li don em forma i ho presentem en plats individuals amb un tall de cansalada gran per sobre.

Que aprofiti!!!