GAZPACHO ANDALUZ

Ingredients

1 kg. de tomàquets madurs
1/2 cogombre
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
1 ceba
1/2 gra d’all
Oli d’oliva verge extra
Vinagre
Aigua

Preparació

Rentem bé els tomàquets i els pebrots i els tallem a trossos grans i els afegim a la batedora. Pelem el cogombre i el tallem a rodanxes i ho afegim a la batedora. Finalment piquem la ceba i l’all i els afegim a la batedora.

S’afegeix oli d’oliva, aproximadament mig got, i sal a gust, i finalment un raig d’vinagre.Si ens agrada el gaspatxo més espès, per prendre com a sopa, el podem espessir afegint pa sec del dia anterior remullat en aigua, i si ens agrada el gaspatxo més líquid per poder beure en got, li podem afegir aigua. Nosaltres posem les dues coses, aigua i pa sec remullat.

Si voleu un consell perquè el gaspatxo tingui una nova dimensió només haureu de deixar tot el contingut sense triturar durant un dia a la nevera perquè maceri.

Finalment batem tot a la batedora fins que estan totes les verdures triturades i tingui el gaspatxo la consistència desitjada. Provem i corregim de sal.

Ho vam passar per un colador perquè ens quedi una textura més suau i el col · loquem en un recipient, recomanable posar-lo en la nevera durant un parell d’hores per prendre ben fred, fins i tot si fa molta calor hi ha qui li agrada afegir gel.

Boníssim!

Anuncis