XIPS-TORRES

Ingredients

1 patata gran pelada
1/2l d’oli d’oliva
250g de xistorra tallada en trossos de 5 cm

Preparació

Amb l’ajuda d’una mandolina, tallar la patata a rodanxes fines, al llarg. Aprofitarem els talls més grans.

Posa els talls de patata en un bol d’aigua molt freda perquè perdin el midó.

Treu de l’aigua freda els talls de patata i asseca’ls donant-lis uns tocs amb un tros de paper de cuina. Estén els talls de patata en una superfície de treball neta i col · loca un tros de xistorra al principi de la tall.

Enrotlla la llesca de patata al voltant de la xistorra i punxa amb un escuradents o broqueta.

Repeteix el procediment amb la resta de les llesques de patata i els trossos de xistorra fins acabar amb totes.

Escalfa l’oli d’oliva en un cassó mitjà a temperatura de fregit i a fregir s’ha dit.

Estan boníssimes i cruixents. Una versió diferent de les patates amb xoriço.

Que aprofiti.