COSTELLAM DE PORC AMB SALSA BARBACOA

Ingredients

1,5 Quilogram de Costelles de porc

1,5 Barra de Mantega

½ Tassa de Vinagre

1 Tassa d’Aigua

1 Tassa de Salsa Ketchup

2 Cullera sopera de Salsa anglesa (Wostershire)

1 Culleradeta de Mostassa en pols o ½ tassa de mostassa de pot

2 Culleradeta de Xile en pols

½ Culleradeta de Pebre

1 Culleradeta de Sal

¼ Tassa de Sucre

1 Unitats de Ceba picada fina

Preparació

Per començar a preparar les nostres costelles de porc agafa una olla i posa a bullir dos litres d’aigua amb all i ceba al gust (van a part de la ceba i l’all picats per a la salsa). Quan bulli, afegeix les costelles i cou durant 20 minuts.

Mentre es couen, pots anar preparant la salsa barbacoa. Per a això, agafa un cassó a part i fon la mantega a foc mitjà.

Un cop fosa, afegeix el vinagre, l’aigua, la salsa ketchup, la salsa anglesa, la mostassa en pols, el xili en pols, el pebre, la sal, el sucre, la ceba i l’all picats i cuina’l tot durant 15 minuts . És important que el moguis de tant en tant perquè la salsa espesseixi i no es cremi. Has cuinar la salsa en tot moment a foc mitjà. Quan estigui a punt retira de foc i reserva-per quan estiguin a punt les costelles.

Si vols, pots afegir dues cullerades de líquid fumat. Es tracta d’un producte que pots trobar en els supermercats i aporta un sabor fumat als àpats, també és conegut per fum líquid natural. En cas de no trobar-lo, també es pot usar sal fumada.

Quan les costelles estiguin a punt, retirar l’aigua i eixuga amb paper absorbent. Després, preescalfa el forn a 200ºC.

Col·loca les costelles en un refractari, o motlle apte per a forn, i amb l’ajuda d’una brotxa cobreix-amb la salsa barbacoa per tots dos costats.

S’enforna les costelles amb salsa barbacoa durant 20-30 minuts per cada costat. És a dir, primer hauràs deixar-les al forn durant 20 minuts i, passat el temps, donar-li la volta a les costelles i tornar-les a coure durant 20 minuts més. En total, hauràs de enfornar 1 hora, aproximadament. Perquè quedin saboroses, t’aconsellem que les vernissos amb la salsa cada 10 minuts.

Com veus, es tracta d’un plat deliciós i gens complicat de fer. T’aconsellem que acompanyis les teves costelles amb salsa barbacoa amb patates al forn i una amanida de verdures.