VITELLO TONNATO

Ingredients

  • 1 kg de rodó de vedella de primera qualitat
  • 4 ous durs
  • 200 g de lloms de tonyina
  • 1 tassa d’oli d’oliva suau
  • 200 g. de crema de llet
  • 1 got de vi negre
  • 1 got d’aigua
  • 50 g. de tàperes
  • 6 filets d’anxoves
  • Sal i pebre al gust

Preparació

La carn

Es marca en una olla la carn per tots els costats a foc fort fins que prengui un color daurat.

Quan la carn està ben segellada, s’agrega una mica de sal i pebre, el vi i aigua en quantitats iguals, es deixa bullir i es cuina a foc lent 45 minuts, afegint aigua si s’evaporés. És opcional si voleu posar unes tradicionals herbes pel caldo

Quan la carn estigui cuita, treure del foc i deixar refredar en el suc. Després es talla a talls fins.

La salsa

Mentre la carn es cuina, es bullen els ous per després separar els rovells de les clares. En una liquadora o processadora s’agreguen els rovells, la tonyina, algunes tàperes, oli d’oliva, crema i anxoves, i es processa fins a aconseguir una textura semi espessa. Si la textura us ha quedat molt espessa la podeu alleugerir amb el brou de bullir el rodó de carn.

Ja per finalitzar es disposen els talls fins de carn de vedella en una safata o font, s’aboca la salsa fins cobrir-les, s’agreguen les tàperes restants i es decora amb la ratlladura de les clares d’ou. Es suggereix acompanyar amb un vi blanc sec.