Ingredients
1 Carbassó
1 Albergínia
1 Ceba
3 Dents d’all
1 Pebrot vermell
1 Pebrot verd
3 Tomàquets madurs
Romaní
Oli d’oliva
Sal
4 Rodanxes de formatge de cabra
Olivada negra
Canonges
Una llesca petita de pa torrat
Preparació
Rentem les verdures i pelem la ceba i els alls.
Tallem l’albergínia i el carbassó a daus mitjans i la resta de verdures en daus petits.
Ratllem els tomàquets.
Tirem 3 cullerades d’oli d’oliva en una paella.
Quan estigui l’oli calent, hi afegim la ceba, els alls, el pebrot verd i el vermell, hi afegim una mica de sal i el romaní.
Ho sofregim fins que la ceba estigui transparent, llavors hi afegim el carbassó i l’albergínia, tirem una mica més de sal. Ho tenim uns 3 o 4 minuts, remenant de tant en tant.
Passat aquest temps hi afegim el tomàquet, ho remenem i ho deixem a foc lent durant 8 o 10 minuts.
Ho provem de sal i si està al nostre gust ja tenim la samfaina feta.
Agafem un motlle “tipus braçalet ampla” per persona i l’omplim amb la samfaina, a sobre i posem una rodanxa de formatge de cabra , i ho posem al gratinador del forn uns 2 minuts o fins que el formatge estigui daurat.
Traiem del forn el motlle i el posem en un cantó del plat, ho desemmotllem poc a poc.
Acabem de decorar el plat amb una mica d’olivada i canonges. Posem la llesca de pa torrat, entre l’olivada i la samfaina.