SAMFAINA DE VERDURES AMB FORMATGE DE CABRA GRATINAT

Ingredients

1 Carbassó

1 Albergínia

1 Ceba

3 Dents d’all

1 Pebrot vermell

1 Pebrot verd

3 Tomàquets madurs

Romaní

Oli d’oliva

Sal

4 Rodanxes de formatge de cabra

Olivada negra

Canonges

Una llesca petita de pa torrat

Preparació

Rentem les verdures i pelem la ceba i els alls.

Tallem l’albergínia i el carbassó a daus mitjans i la resta de verdures en daus petits.

Ratllem els tomàquets.

Tirem 3 cullerades d’oli d’oliva en una paella.

Quan estigui l’oli calent, hi afegim la ceba, els alls, el pebrot verd i el vermell, hi afegim una mica de sal i el romaní.

Ho sofregim fins que la ceba estigui transparent, llavors hi afegim el carbassó i l’albergínia, tirem una mica més de sal. Ho tenim uns 3 o 4 minuts, remenant de tant en tant.

Passat aquest temps hi afegim el tomàquet, ho remenem i ho deixem a foc lent durant 8 o 10 minuts.

Ho provem de sal i si està al nostre gust ja tenim la samfaina feta.

Agafem un motlle “tipus braçalet ampla” per persona i l’omplim amb la samfaina, a sobre i posem una rodanxa de formatge de cabra , i ho posem al gratinador del forn uns 2 minuts o fins que el formatge estigui daurat.

Traiem del forn el motlle i el posem en un cantó del plat, ho desemmotllem poc a poc.

Acabem de decorar el plat amb una mica d’olivada i canonges. Posem la llesca de pa torrat, entre l’olivada i la samfaina.