CREMA DE XAMPINYONS

INGREDIENTS

250gr-300grs de xampinyons

1 porro gran

Caldo vegetal o de pollastre

250 ml de nata

Oli d’oliva

Sal i pebre

PREPARACIÓ

Tallem a trossos els xampinyons i a rodanxes el porro.

Posem oli d’oliva a escalfar  en una cassola, quan l’oli estigui ben calent Sofregim el porro.

Quan porti uns minuts (5 min. aprox), afegirem els xampinyons i continuarem sofregint durant uns 5-8 minuts més.

Cobrirem els xampinyons amb el caldo i ho deixarem coure durant uns 20 minuts, fins que veiem que tot està ben cuit.

Quan estigui cuit ho retirarem del foc  i ho triturarem amb la batedora afegint la nata per cuinar, una mica de pebre negre i sal al gust.

Un cop ben batut ho tornem a posar la cassola i portem la crema al foc fins que arribi a ebullició durant cinc minuts. Ho hem d’anar remenant ben remenat . Aquest darrer pas és per travar molt bé la crema i treure l’oxigen que s’ha generat amb el batut. Aixó ens permetrà que si us sobra crema, us duri molt més, ja que al no quedar oxigen retardem l’oxidació de la mateixa.

Que vagi de gust!!! Ara ja podrem gaudir d’una crema ben calenta, o freda!!!!