TZATZIKI – SALSA DE IOGURT I COGOMBRE –

INGREDIENTS

750 ml de iogurt natural (millor si és grec ja que tindrà més cos)

1/2 cogombre ratllat

2 grans d’all picats

El suc de mitja llimona

1 cullerada de menta fresca ben picada

Un raig d’oli d’oliva

Una mica de sal

PREPARACIÓ

Deixar que el iogurt deixi anar, durant tota la nit, el màxim líquid possible i així es quedi concentrat. Per a això posar-ho en un colador de malla finíssima o en un drap per formatge net i deixar que s’escorri. (Millor posa-ho a la nevera per evitar que es pugui espatllar).

Fer el mateix amb el cogombre. Ratllar i deixar-ho tota la nit escorrent en les mateixes condicions que el iogurt.

Després podem encara passar el cogombre per paper absorbent. L’endemà barrejar el cogombre amb el iogurt, l’all ben picat, la menta fresca picada, el suc de la llimona i un pessic de sal en un bol. Regar lleugerament amb oli d’oliva, posar-li una tapa i deixar-ho reposar força temps (de ser possible una altra nit sencera).

Al dia següent ja es pot servir en fred per acompanyar, sobretot, a carns rostides com el Kebab. A vegades també se serveix acompanyant plats de curri o com dip per untar galetes abans del sopar.