POLLASTRE AMB ESCAMARLANS I GAMBES

Ingredients

1 pollastre

6 escamarlans

6 gambes

2 cebes

2 tomàquets madurs

2 pastanagues

3 grans d´all

1 got petit de vi ranci

1 got petit de vi blanc

1 got petit de conyac

Brou de pollastre o verdures

Farina

Llorer

Farigola

Sal i Pebre al gust

Ingredients per a la picada

1 llesca de pa fregit

Ametlles

Safra

Bitxo

Preparació

Primer de tot daurem el pollastre tallat a trossos en una cassola , salat i enfarinat.

Un cop daurat el traiem i el reservem ; incorporem la ceba picada i la pastanaga a rodanxes ben fines a la cassola i un cop ben daurat , afegim els alls trinxats i els tomates triturats.

Reguem amb el vi ranci i el vi blanc; lliguem amb una mica de farina i deixem reduir ben a poc a poc a foc molt lent.

Tot seguit incorporem el pollastre a la cassola, cobrim amb brou i afegim el sofregit i posem al foc perquè es vagi fent.

Mentrestant saltem els escamarlans en una paella , els flamegem amb conyac i els passem a la cassola amb el pollastre.

Ara fem el mateix amb les gambes.

Incorporem tot a la cassola i deixem coure mitja hora a foc lent.

Seguidament traiem el pollastre , els escamarlans i les gambes, colem el suc i tornem a posar el pollastre, escamarlans gambes i el suc colat, a la cassola.

Fem un xup xup i mentrestant fem la picada. La incorporem a la cassola i deixem uns deu minuts mes.

Cinc minuts de repòs i a menjar, que vagi de gust. Aquesta si que és una recepta de festa o de diumenge.