Ingredients
1,5 kg de patates
150 g de llardons o greixons
100 g botifarra negra
100 g de rostillons de cansalada
4 cullerades d’oli d’oliva
Sal
2 cullerades soperes d’all i julivert ben fi
Preparació
Courem les patates, amb el mínim d’aigua possible, en una olla.
En una paella a part hi farem les rostes de cansalada i les traurem del suc. A la mateixa paella hi ofegarem la botifarra negre i els greixons i, seguidament, el trinxat d’all i julivert.
Un cop les patates siguin cuites les escorrerem (deixant-hi un punt d’humitat), les xafarem i hi afegirem l’ofegat de porc.
Rectificarem la sal i el perfum de l’all i les servirem acompanyades de les rostes de cansalada
Suggeriment
Aquest plat, orgull de la gastronomia berguedana, admet tocs de cuina personal com, per exemple, la col tocada pel fred, unes cullerades de bolets o bé la botifarra esparracada.