PORRES o XURROS

Ingredients

250ml aigua

250g farina

25g de mantega

1 cullerada sopera de sucre

1 culleradeta de llevat

Un polsim de sal

Oli d’oliva suau per fregir

Preparació

Afegim a un cassó l’aigua, la mantega, la sal i el sucre.

Quan arrenqui el bull, retirem del foc, afegim la farina tamisada amb la culleradeta de llevat, tot de cop, i continuem remenant fins que veiem que la massa es desenganxa de les parets.

La massa veureu que és molt forta i que sembla que no estigui bé, que hi hagi massa farina, però ha de quedar així, s’ha de remenar amb força.

Omplim la mànega pastissera, ja que d’aquesta manera serà més fàcil fer les porres (si posem una boca arrissada donarem la forma de xurro o també podem utilitzar una “xurrera”). Si no tenim mànega, la massa es pot treballar perfectament amb les mans, donant la forma que vulguem.

Fem els xurros de la mida que desitgem.

Anem fregint amb oli ben calent. Atenció!!! S’ha de vigilar molt perquè quan es fregeixen poden crear bombolles d’aire que exploten i ens podem cremar…

Un cop estiguin ben daurats, deixem que es refredin sobre paper absorbent.

Afegim sucre per sobre.

Bon profit! aneu fent xocolata desfeta i a gaudir!!!!