Ingredients
75 gr de farina.
75 gr de mantega.
50 gr de formatge roquefort.
750 ml de llet sencera.
Sal.
Ous.
Pa ratllat.
Preparació
Comencem escalfant la llet i tirem-hi el formatge rocafort trossejat. Deixem que bulli i dissolem el formatge fins que no quedi res. Probablement quedaran en la superfície de la llet algunes taques verdes i trossos. El reservem i deixem que refredi.
A la paella, desfem la mantega i afegim la farina. Amb una cullera de pal anem barrejant bé fent una pasta que courem uns minuts a foc lent fins que prengui un color una mica més torrat. Sobre aquest pasta afegim tota la llet que ja estarà freda. Treballem la beixamel fins que arribi al gruix que preferim.
Provem i rectifiquem de sal si cal. Deixem la massa de croquetes en una font perquè es refredi i la cobrim amb un film de plàstic de cuina al contacte, perquè no faci pell. Si hem fet molt líquida la beixamel, posem la pasta 30 minuts al congelador, un cop s’hagi refredat.
Formem les croquetes i les passem per farina, ou i pa ratllat. Estaran delicioses després fregir-les en oli abundant i escórrer en paper absorbent.
Que aprofiti … !!!