Ingredients
1 tassa per persona d’arròs carnaroli, si el trobeu, sinó rodó del de tota la vida.
2 grans d’all picat.
1 gotet de vi blanc.
3 escalunyes mitjanes.
100 g d’encenalls de pernil.
1 llagostí per persona.
Un grapat de ceps (poden ser congelats o secs, que prèviament haureu posat en remull).
De fumet vermell (de crustacis) necessitareu, més o menys, 4 vegades el número de tasses d’arròs que heu emprat.
1 raig d’oli d’oliva verge extra.
40 g de mantega.
50 grams de formatge de Maó ratllat.
Preparació
Escalfeu la cassola a foc suau, amb un rajolí d’oli.
Afegiu-hi els llagostins, daureu-los i retireu-los.
Afegiu-hi l’all i, després, l’escalunya, i daureu-ho lleugerament.
Incorporeu-hi els ceps.
Poseu el vi blanc i deixeu que evapori l’alcohol.
Afegiu-hi l’arròs i remeneu-ho, 1 min.
Aneu remullant amb el fumet i afegint el brou poc a poc sense parar.
Passats uns 20 min, poseu-hi la mantega i la meitat del pernil, i remeneu-ho.
Per finalitzar incorporeu ja for del foc el formatge de Maó i remeneu-lo bé.
Poseu l’arròs en un plat, amb els llagostins a sobre i el pernil que faltava per decorar.
Amb aquesta recepta quedareu molt bé, que la gaudiu en família o rodejats de bons amics!!!