BOLETES DE PATATA FARCIDES AMB BOTIFARRA NEGRE

Ingredients

3 patates mitjanes

35 talls de botifarra negre

2 ous

Pa ratllat

Elaboració

Pelem les patates, les tallem a trossos i les fem bullir en agua salada. Quan són cuites (15 min, aprox.), les escorrem i les reservem.

En un vol: posem les patates, una mica d’oli i el rovell d’un dels ous. Ho salem i ho pebrem. Fem el puré (jo el faig amb un batedor elèctric de doble hèlice… es fa en un moment). El provem i hi afegim oli, sal o pebre, segon com ens agradi. Ha de quedar espès. No hi afegim llet, que és el que faríem per un puré de patates normal.

Tallem la botifarra a rodanxes primes o a daus. Com queda millor és a daus i aconseguint que la botifarra no es vegi dins la bola. (La de la foto està tallada a rodanxes).

Quan el puré ja es una mica fred, amb una cullereta agafem una mica de puré, llavors hi afegim el tros de botifarra i llavors una mica més de puré. Ho convertim en una boleta, amb les mans (com si féssim boles de plastilina). Anem fent les boletes.

En un plat, batem l’ou i la clara que hem reservat.

En un altre plat, posem el pa ratllat.

Posem una paella al foc amb bastant oli. Quan l’oli es calent, hi fregim les boletes, que prèviament haurem passat per l’ou i el pa ratllat.

Quan ja són daurades, les retirem del foc i les deixem reposar sobre un paper de cuina, per escórrer  l’oli sobrant. Ja es poden menjar.

Bon profit a tots i totes!!!

Si enlloc de botifarra i poseu un ingredient diferent dins la bola de patata, tindreu receptes diferents per un aperitiu genial, nosaltres us proposem un farcit de chistorra o un dauet de formatge de cabra.