COCA DE VIDRE

Ingredients

125 ml d’aigua

1 culleradeta de sal

1/2 culleradeta de sucre per la massa

Sucre en abundància per sobre la coca

20 gr. de llevat premsat (el de fer pa)

300 gr. de farina

Alguns pinyons

Anís

 

Preparació

Es desfà el llevat amb l’aigua lleugerament calenta i es fa una massa amb tots els ingredients excepte el sucre, l’anís i els pinyons, que serviran per la decoració.

S’amassa bé la pasta obtinguda. Si és massa clara i no es pot treballar, hi afegim farina. Si se’ns enganxa massa a les mans però la consistència és bona, ens podem untar les mans amb oli (Nosaltres untem el marbre amb oli i també les mans). Hem de treballar bé a mà al menys duran 5 minuts.

Quan tenim una massa consistent i fina, fem les coques ben primes.

Deixem reposar les coques una hora.

Passada l’hora, encenem el forn a 225 graus i repassem la forma de les coques. Si han pujat massa, les abaixem una mica… si veiem que les podem estirar més, les estirem. Com més primes quedin més bones i cruixents seran.

Comencem la decoració de les coques amb el sucre i els pinyons.

Queden més bones i vidriades si abans de posar el sucre a la coca, la pintem amb aigua o amb aigua i anís. També podem afegir l’anís un cop hi tenim el sucre per sobre, però costa més.

Ho enfornem quan tinguem el forn a la temperatura adequada.

Hem de vigilar el forn constantment, ja que en menys de 10 minuts tindrem les coques torrades. Les desenfornarem quan estiguin al punt que volem.