CROQUETES DE BOLETS I FOIE

Ingredients
– 140 grams de bolets variats.
– 50 grams de foie micuit.
– 1/2 ceba blanca.
– Oli d’oliva.
– Sal i pebre al gust.
– 50 grams de mantega.
– 750 ml. de llet.
– 90 grams de farina.
– 1 ou.
– Pa ratllat.

 

Preparació
En una paella tirem la ceba ben picadeta en oli d’oliva. Quan estigui a punt, hi afegim els bolets també ben picats fins que estiguin fets i el foie a trossets. Ho barregem tot bé amb el foc apagat perquè el foie no se’ns desfaci i ens quedin trossets. Reservem.

En una altra paella farem la beixamel. Per a això com sempre, hi afegim la mantega fins que estigui fosa. Després afegim la farina i remenem fins que tinguem una pasta. Anirem afegint la llet tèbia a poc a poc alhora que seguim remenant fins que tinguem la beixamel amb la textura que ens agrada. Afegim sal, pebre i nou moscada al gust.

Ara hem d’afegir el que havíem reservat a l’altra paella ho barregem bé amb la beixamel, corregim de sal si fos necessari i el portem a una safata fins que es refredi. Cobrim amb paper film i portem al frigorífic durant unes hores (o d’un dia per l’altre).

Després només hem d’anar agafant porcions de la massa i donant-los la forma que preferim per a les nostres croquetes amb l’ajuda d’una cullera.

Passem les croquetes per ou batut i seguidament per pa ratllat.
Fregim en abundant oli calent i … llestes!

Ja tenim les nostres delicioses croquetes perfectes per a un aperitiu i amb un sabor … regal dels déus!

Que vagi de gust!!!