SALMÓ MARINAT

Ingredients

1 Salmó obert a lloms i sense espines

1kg de Sal gruixuda

1kg de Sucre

Anet sec o anet fresc picat al gust.

Oli d’oliva

 

Preparació

Si et netegen el salmó a la peixateria, a casa hauràs donar-li una repassada. Necessitem els lloms de salmó amb la pell i sense espines. Si ha quedat alguna espina desprès de la feina del peixater cal retirar les espines que hagin pogut quedar i que s’aprecien fàcilment palpant amb els dits, et recomanem que t’ajudis amb ‘unes pinces. Després cal passar-lo per un rentat ràpid amb un rajolí d’aigua i després assecar-lo molt bé amb paper de cuina.

Ara que ja tenim els lloms de salmó preparats procedirem a  preparar el curat. La quantitat de sal i sucre a utilitzar, dependrà de la mida del salmó, d’altra banda, el percentatge de sal i sucre també és variable, nosaltres fem servir la mateixa quantitat de de sal que de sucre, així que barregem un quilo de sal gruixuda i un quilo de sucre i l’anet. Si la peça de salmó no és molt gran i no necessita tanta quantitat de la barreja, la guardem per una altra ocasió.

Seguidament busquem un recipient una mica més gran que el llom del salmó i cobrim amb un llit de mes i menys un dit de la barreja del curat i disposa sobre ella el salmó amb la pell cap avall. Seguidament cobreix el peix amb més barreja del marinat, ha de quedar completament cobert. Hi ha qui li posa un pes a sobre per potenciar l’assecat del peix, però nosaltres no ho fem perquè ens agrada que quedi “poc fet”.

Una vegada que el salmó està ben cobert de la barreja, cobreix el recipient amb film transparent i conserva’l a la nevera. El temps també dependrà del curat que t’agradi el salmó i del gruix d’aquest. A nosaltres en tenim prou amb 24 h., si ho vols més sec pots deixar-ho 48 hores, el millor és provar-ho per decidir en quin punt està al teu gust. El marinat provoca que el peix perdi l’aigua, aquesta es condensa en forma de xarop a la superfície.

Una vegada que el salmó estigui marinat al teu gust, retira del recipient i renta’l sota un raig suau d’aigua, asseca molt bé i unta amb una mica d’oli d’oliva. Conserva’l a la nevera embolicat en paper d’alumini o en una carmanyola tancat.

Nosaltres t’aconsellem que quan l’hagis de consumir vagis fent filets i els amaneixis amb una mica d’oli d’oliva, i ja tindràs preparat un ric salmó marinat per gaudir sobre unes torradetes, en una amanida!!!

Que vagi de gust…