PASTA A L’ARRABIATA

Ingredients

3 grans d’all

6 fulles grans d’alfàbrega fresca

6 bitxos sencers

5 cullarades grans d’ oli d’oliva extra verge

2 llaunes de tomàquet sencer pelat

1 culleradeta de diverses herbes aromàtiques (farigola, orenga i julivert)

Sal i pebre negre acabat de moldre (al gust)

1 paquet de 500 g de pasta (la que més t’agradi)

3 cullerades grans de formatge Pecorino,  grana padano o parmesà acabat de ratllar. Si no en teniu, un formatge curat…

Preparació

Obrim la llauna de tomàquets sencers pelats i retirem l’excés de líquid (l’aigua del tomàquet) ja que en aquest cas només utilitzarem la polpa.

Introduïm en una cassola l’oli d’oliva verge extra i mentre s’escalfa, pelem els alls i filetegem finament.

Afegim a la cassola els alls filetejats i els bitxos, daurem els ingredients i quan comencin a tenir color introduïm els tomàquets i els partim a la meitat amb ajuda d’una cullera de fusta.

Deixem fregint fins que redueixin a menys de la meitat de la seva grandària, uns 40 minuts a foc lent. Si teniu pressa podeu fer-ho en 15-20 minuts a foc mitjà-alt remenant contínuament perquè no s’enganxi el tomàquet a la cassola (però el sabor no serà el mateix).

Afegim una culleradeta de sucre per reduir l’acidesa, una mica de sal i pebre negre acabat de moldre, introduïm l’alfàbrega picada i les espècies. Remenem tot bé ajuntant sabors.

Anem provant i rectifiquem de sal, encara que el més segur és que no calgui. Remenem uns minuts i apartem del foc. Reservem per ajuntar amb la pasta.

Per la pasta, no us donem gaires pistes, coure al gust amb aigua calenta amb molta sal i quan estigui, afegir a la salsa escorreguda però no refrescada.

Acabem servint al plat i ratllant el formatge!!!

Aneu amb compte perquè la salsa és picant, podeu afegir més o menys bitxos, però el nom ARRABIATA, ja ho diu tot!!!

Molt bon profit