POLLASTRE AL FORN AMB MEL

Ingredients

1 pollastre tallat a octaus

4 cullerades grans de mel

el suc d’una llimona

3 grans d’all

4 patates a rodanxes molt i molt fines

1 ceba

farigola i romaní al gust

1  fulla de llorer

sal, oli i pebre al gust

 

Preparació

Salpebrem els trossos de pollastre i els posem en una safata. El reguem amb un bon raig d’oli d’oliva.

Barregem la mel (la podem escalfar uns segons perquè sigui més fàcil) amb el suc d’una llimona. Posem aquesta barreja damunt dels trossos de pollastre.

Hi afegim la ceba picada i l’all tallat a trossets petits, la fulla de llorer, la farigola i el romaní.

Ho deixem marinar unes hores a la nevera, o fins i tot deixar-ho fins al dia següent.

Preescalfem el forn durant 20 minuts a 200 graus i després en una safata de form hi posem un raig d’oli, i anem col·locant en forma de llit unes patates que anirem salpebrant amb un raig d’oli a cada capa, posem el pollastre marinat a sobre i enfornem tot plegat a 180 graus.

Caldrà ben bé una hora llarga perquè es coguin bé les patates. Hem de ser conscients que com més gruixudes s’hagin tallat les patates i la ceba, més estona trigaran a coure’s.

Quan porti mitja hora al forn mireu com està el pollastre i li doneu la volta. Si veieu que està molt sec podeu afegir-hi una mica d’aigua o brou de pollastre. Els temps son relatius, depèn del gruix dels talls de pollastre, de la finor de les patates i de la temperatura, podeu anar jugant amb aquest factors.

Segur que us agradarà molt. Molt bon profit!!!