Ingredients
400 g d’espaguetis
100 g de cansalada o guanciale, tallada en cubs
1 kg de tomàquets madurs
1 bitxo vermell, sense llavors i tallat en trossos
1 ceba, pelada i picada finament
Oli d’oliva
1 culleradeta de sucre
Sal i pebre
Formatge pecorino per empolvorar
Preparació
Renta i pela els tomàquets. Treu-li les llavors i tritura a la batedora.
Dora la cansalada en una paella amb molt poc oli a foc mitjà-alt.
Quan la cansalada estigui daurada i comenci a estar cruixent afegeix la ceba amb el bitxo i sofregeix a foc lent juntament amb la cansalada.
Afegeix els tomàquets a la ceba i cansalada, s’ajusta de sal i pebre i afegeix la cullerada de sucre que servirà per contrarestar l’acidesa del tomàquet.
Deixa que la salsa de tomàquet es faci a foc lent durant una mitja hora o fins que hagi espessit.
En una olla gran, porta a ebullició un parell de litres d’aigua.
Quan l’aigua bulli afegeix una cullerada de sal i quan torni a bullir, els espaguetis.
Cou els espaguetis amb l’olla destapada segons les instruccions del fabricant.
Quan estiguin cuits, s’escorre els espaguetis i barreja’ls amb la salsa de tomàquet que ha d’estar calent.
I ja està. Serveix-los immediatament. A la taula, pots rallarle una mica de formatge pecorino. Bon profit!