ESPAGUETIS A LA AMATRICIANA

Ingredients

400 g d’espaguetis

100 g de cansalada o guanciale, tallada en cubs

1 kg de tomàquets madurs

1 bitxo vermell, sense llavors i tallat en trossos

1 ceba, pelada i picada finament

Oli d’oliva

1 culleradeta de sucre

Sal i pebre

Formatge pecorino per empolvorar

 

Preparació

Renta i pela els tomàquets. Treu-li les llavors i tritura a la batedora.

Dora la cansalada en una paella amb molt poc oli a foc mitjà-alt.

Quan la cansalada estigui daurada i comenci a estar cruixent afegeix la ceba amb el bitxo i sofregeix a foc lent juntament amb la cansalada.

Afegeix els tomàquets a la ceba i cansalada, s’ajusta de sal i pebre i afegeix la cullerada de sucre que servirà per contrarestar l’acidesa del tomàquet.

Deixa que la salsa de tomàquet es faci a foc lent durant una mitja hora o fins que hagi espessit.

En una olla gran, porta a ebullició un parell de litres d’aigua.

Quan l’aigua bulli afegeix una cullerada de sal i quan torni a bullir, els espaguetis.

Cou els espaguetis amb l’olla destapada segons les instruccions del fabricant.

Quan estiguin cuits, s’escorre els espaguetis i barreja’ls amb la salsa de tomàquet que ha d’estar calent.

I ja està. Serveix-los immediatament. A la taula, pots rallarle una mica de formatge pecorino. Bon profit!