ESCUDELLA BARREJADA

Ingredients

1/4 de gallina

200 g de careta de porc

200 g de jarret de vedella

100 g de cansalada

2 ossos de vedella

1 peu de porc

Menuts de gallina o de pollastre (Ales, carcanades…)

500 g de patates

500 g de bledes

100 g d’arròs

1 grapat de cigrons cuits

100 g de fideus gruixuts

1 porro

2 pastanagues grans

1 nap

1 botifarra negra

aigua

sal

 

Preparació

Començarem amb la verdura. Traurem el tronc de les bledes i les netejarem bé, fulla per fulla, ja que contenen sorra. El porro l’obrirem i el rentarem bé. Traurem els fils a l’api, pelarem les pastanagues i el nap i els  passarem per aigua. Reservarem de moment la verdura.

En una olla fonda, hi posarem uns 4 litres d’aigua. Hi posarem els ossos de vedella, l’os de pernil i els menuts que tingueu de pollastre o gallina…. Un tros de careta…, Un tros de cansalada… Un tros de gallina… Un tros de pollastre i un bon tros de vedella. En aquest moment afegim a l’olla el nap i l’api. Tirem un polsim de sal i ho deixarem coure durant uns 90 minuts. Recordeu que, de tant en tant, es recomanable desgreixar i netejar l’olla de l’escuma que apareix amb una cullera.

Mentrestant vull l’olla, anirem tallant les fulles de bleda. Pelarem les patates i les tallarem a daus. Tallarem a trossos el porro i la pastanaga i ho reservem tot.

Un cop han passat els 90 minuts, retirarem totes les parts comestibles de l’olla, descartant-ne els ossos.

Poc a poc, retirarem la carn dels ossos. Esfilagarsarem la carn de vedella i tallarem a trossos la careta i la cansalada.

Ara, en una altra olla, abocarem la patata, les bledes la pastanaga i el porro. Amb un cullerot i un colador anirem passant el brou d’un olla a l’altre. Hi afegirem també la carn que hem preparat i ho deixarem coure uns de 30 minuts. Poseu aprofitar per rectificar de sal.

Quan hagin passat els 30 minuts hi afegirem l’arròs i els fideus i deixarem coure la pasta uns 20-25 minuts.

Finalment, i pràcticament amb el foc ja apagat incorporarem la botifarra i els cigrons cuits. I ja tenim l’escudella barrejada acabada.

Deixeu-ho reposar uns 10 minuts dins l’olla i ja la podreu servir.

Que vagi de gust!!!