BRAÓ DE PORC AL FORN

Ingredients

2 braons frescos

4 patates

Sal i pebre al gust

Oli d’oliva verge extra

Llard de porc

5 grans d’all

Un polsim de chili en pols

Farigola

Preparació

En una safata de forn posem un raig d’oli al fons i col·loquem els dos braons.

Els salpebrem i fem uns petits talls per possar a dintre 2 alls a filets.

Untem de llard els braons.

Seguidament tirem la farigola i el xili per sobre, afegim dos  gots d’aigua a la safata perque vagi fent vapor i posem al forn.

Enfornem a 200 º  durant uns 30-40 minuts. Cada 10 minuts anem regant els braons amb el caldo que tenim a la safata i 3 grans d’all sencers però trencats. Pasats aquests 40 minuts els donem a volta, afageim més aigua, si cal, i continuem coent al forn 30 minuts més.

Mentrestant pelem les patates a rodanxes d’un gruig de 8 milimetres més o menys, i les salpebrem. Tirem també una mica de xili i farigola Retirem els braons un instant de la safata i disposem en plà les patates en ella. Posem els braons a sobre de les patates i afageim un altre got d’aigua, si cal.

Deixem coure 25 minuts més que les patates estiguin cuites i els braons daurats.

Els temps de cocció pot variar molt, tot dependrà de la mida dels braons o del gruix del tall de les patates però heu d’aconseguir que estiguin tendres per dins i dauradetes per fora.

Molt bon frofit a totes i tots!!!