MONGETES VERDES AMB TOMÀQUET I PERNIL

Ingredients

400 gr. de mongetes tendres.
50 gr de pernil serrà en daus.
1/2 kg. de tomàquet madur.
1 ceba.
4 grans d’all.
1 mica de sucre.
1/2 culleradeta de pebre vermell picant.
oli d’oliva i sal.

Preparació

Rentem les mongetes, els traiem les dues puntes i el filament que tenen al costat. Les partim en trossos de 5 cm aproximadament i les coem en una cassola amb abundant aigua amb sal.
Pelem les patates, les partim en trossos grans i quant les mongetes portin 5 minuts al foc les afegim a la cassola. Deixarem que es cuini tot junt durant 30 minuts aproximadament (fins que les mongetes estiguin toves).

Mentrestant anem preparant la salsa de tomàquet, piquem la ceba finita i els tomàquets a dauets, afegim un polsim de sucre i sal al gust. Tirem a una paella gran amb un raig generós d’oli d’oliva. Cuinem 20 minuts remenant de tant en tant. Podeu deixar aquesta salsa de tomàquet tal qual, o triturar i colar … a la vostra elecció.

Quant la verdura estigui tendra la escorrem i barregem amb la salsa de tomàquet.

En una altra paella. Tallarem els alls a làmines i els daurem en un bon raig d’oli. Quan comencin a agafar color, afegim el pernil i en l’últim moment el pebre vermell. Deixem al foc 20 segons i ho aboquem sobre la nostra barreja.
Remenem bé tots els ingredients i ja tenim llistes les nostres mongetes tendres amb tomàquet i pernil.

A qui no li agradi la mongeta tendre, és aquesta és una bona opció perquè les tasteu un altre cop. Qui sap si després de l’experiència, les mongetes seran el vostre plat de culte.

Molt bon profit a totes i tots.