FOCACCIA D’OLIVES I ROMANÍ

Ingredients

150 ml d’aigua
90 ml d’oli d’oliva verge extra per a la massa
25 gr de Llevat fresca
450 gr de Farina de força
1 Culleradeta de cafè de sal
1 Culleradeta de cafè de sucre
Romani pot ser fresc o sec
Oli d’oliva
15 Olives verdes sense pinyol
Sal gruixuda

Preparació

Posem en un bol el llevat fresc i l’aigua, la qual haurem temperat durant uns segons al microones, i l’oli d’oliva. Batem amb l’ajuda d’unes varetes o una forquilla fins que es dissolgui el llevat.

Incorporem la farina, el sucre i la sal. Barregem bé fins aconseguir una massa manejable, homogènia, sense grumolls i brillant.

Formem una bola que deixarem reposar, tapada amb un drap, durant una hora al bol.

Agafem la bola de massa i sobre una superfície enfarinada, dividim en deu parts i formem les focaccies.

Deixem llevar de nou, fins que doblin el seu volum, i amanim amb les olives verdes, el romaní i una mica de sal grossa.
Col·loquem les focaccies sobre la safata del forn, a la qual haurem engreixat o posat un paper de forn prèviament. Escampem un fil d’oli per sobre i posem al forn les focaccies d’olives i romaní durant 15 minuts a 190º.

I ja està, deixem reposar i llestes per gaudir. Bon profit a tots!!!