SORELL FRESC EN ESCABETX

Ingredients

1 sorell
2 cebes
1 pastanaga
5 grans d’all
2 gots d’aigua
1 got de xupito de vinagre de vi negre de la “Tata Marisa”
1 got de xarrup de vi fi sec
2 fulles de llorer
15 grans de pebre
1 got d’oli d’oliva
sal
Farina pera arrebossar el sorell

Preparació

En una cassola tirem l’oli i posem a sofregir la ceba i la pastanaga tallada en juliana amb una mica de sal, els alls sencers amb pell i una mica picats, el llorer i el pebre.

En una paella amb oli fregim lleument el sorell prèviament en aigua fariner. i reservem quan estigui daurat.

Quan el que tenim a la cassola estè sofregit afegim el vinagre i el fi. i deixem que redueixin els alcohols.
Un cop reduït l’alcohol tirem l’aigua a la cassola i deixem que bulli uns minuts.

Transcorreguts els cinc minuts posem el sorell fregit que havíem reservat juntament amb l’oli del fregit i deixem coure quinze minuts més perquè s’integri el guisat i apaga el foc.

Deixar que reposi i refredi com a mínim dues o tres hores. L’escabetx es pot menjar calent, temperat i fred i ens pot aguantar mes d’un mes a la nevera si està cobert per l’amaniment,

Que aprofiti l’escabetx !!!