PASTÍS DE SANT JORDI

Ingredients

1 paquet de pasta de full
1 ou batut per pintar la pasta de full
11-12 maduixots
Melmelada d’albercocs o maduixes
Crema pastissera:
5 rovells d’ou
150 gr sucre
50 gr farina
500 gr llet
pell de limona

Preparació

Primer fem la crema pastissera, ja que s’ha de refredar: Treballem els 5 rovells amb el sucre, afegim la farina. Fem bullir la llet amb la pell de llimona. Afegim els ous a la llet en ebullició. Barrejar, bullir 2 minuts i ja la tenim feta. Treure la pell de la llimona. Passem la crema a un bol per tal d’ajudar-la a refredar-se. Reservar.

Pre-escalfar el forn a 190ºC. Punxar tota la pasta de full excepte la vora i la pintem amb ou batut. Si la pasta és rodona, per aprofitar-la, enrotllem les quatre vores sobre sí mateixes a fi d’aconseguir una forma cuadrada. Coure la massa uns 10 minuts. Reservar.

Netejem els maduixots i els tallem per la meitat al llarg.

Muntatge

Possem la crema a una mànega pastissera.
Posar una base molt fina de crema sobre la pasta de full (excepte a les vores).
Col·locar 4 tires de maduixots com es veu a la foto (a les vores i al mig, deixant espai per intercalar la crema).
Col·locar 3 tires de crema ben farcides entre les tires de maduixots.
Pintar els maduixots amb una mica de melmelada diluïda amb una miqueta d’aigua, per donar-los brillantor.

Els llibres son per tota la vida, les roses les podem gaudir un quants dies però aquesta recepte és efímera. Desapareixarà en un tres i no res.

Feliç diada de San Jordi!!! Us pasem unes quantes propostes de llibres de cuina per regalar.