FRICANDÓ

Ingredients

1kg. de vedella tallada a bistecs petits (Llata)
100 gr. de bolets variats (moixernons, rovellons petits, ceps, rossinyols, etc.)
3 cebes trinxades
2 tomàquets trinxats
1 got de vi blanc
1 raig de brandi
1 branqueta de farigola
farina
oli d’oliva
sal i pebre
aigua o brou de verdures

Per la picada
un grapat d’ametlles torrades
un parell d’alls
julivert picat

Preparació

Netegeu bé els bolets. Si el bolets son secs tingueu en compte que han d’estar dues hores en remull hidratant-se. En una cassola saltegeu els bolets en una mica d’oli i reserveu-los.

Salpebreu, enfarineu i fregiu els bistecs amb oli, quan estiguin dauradets, reserveu-los en una plata.

En el mateix oli, sofregiu-hi les verdures pelades i tallades a daus mitjans. Si ho voleu fer més fàcil les ratlleu. Recordeu que si el tomàquet està molt àcid d’incorporar un polsim de sucre. A mitja cocció, afegiu-hi la branqueta de farigola.

Un cop acabat aquest sofregit afegiu-hi el vi i el raig de brandi i ho deixeu reduir.

Passeu-ho per un colador xinès i poseu la salsa resultant un altre cop a la cassola amb aigua o brou de verdures. Després, afegiu-hi la carn i poseu-ho al foc fins que la carn sigui cuita i tendra, més o menys 35-40 minuts.

Mentre, anirem preparant la picada. Una mica d’ametlla torrada, una mica de julivert fresc, els alls i ho piquem, poc a poc i amb bona lletra, fins que quedi ben trituradet. Podeu ajudar-vos incorporant una mica del suquet del guisat.

Quan faltin 10 minutets per acabar la cocció poseu-hi els bolets i la picada, rectifiqueu de sal i deixeu que acabi de coure.

El millor és deixar-ho reposar com a mínim un dia però si no podeu esperar, que és el que passa a casa nostra no passa res

Jo el servirà amb patates fregides tallades a daus però us deixo la guarnició per vosaltres. I aquí teniu el frincadó acabat i servit.

Bon Profit i que suqueu molt de pa!!!