CREMA DE PÈSOLS

Ingredients

45 gr de ceba tendre
50 gr d’oli d’oliva
Sal al gust
La punta d’un ganivet de nou moscada
210 gr patata
500 gr pèsols frescos o congelats si no és temporada
200 ml nata per cuinar
600 ml aigua
1 Pernil del país tallat a daus

Preparació

En primer lligar picarem la ceba tendra a daus petits i la ofegarem en una cassola amb l’oli i una mica de sal.

Pelarem les patates i les tallarem a trossos petits, i les afegirem a la ceba tendra que ja estarà ofegada

Afegirem els pèsols a les patates i la ceba tendra, la nou moscada i continuarem ofegant durant 2 minuts.

Una vegada ofegat tot afegirem l’aigua i deixarem coure a foc mitjà durant 20 minuts.

Finalment provarem de sal i afegirem la nata perquè que cogui tot junt 2 minuts.

Retirarem del foc i passarem per la batedora fins que emulsioni. Si us agrada la crema molt fina, passar-la pel colador xinès per treure-li la pell dels pèsols.

Tornarem a posar al foc la crema triturada fins que bulli i ja està, crema acabada.
Serviu-la molt calenta en plat soper. Podeu fer un dibuix amb una mica de nata liquida i li poseu els dauets de pernil serrà, opcionalment salteu els daus en una paella, però aneu en compte perquè pujarà el gust a salat .

A gaudir, bon profit !!!