AMANIDA NIÇA

Ingredients

  • 1 enciam o varietat de mesclum
  • Un grapat de tomàquets petits
  • Tres branquetes d’api fresc
  • 1 pot de cors de carxofes en conserva
  • 1 cogombre
  • 1 pebrot vermell
  • 4 ous
  • 2 o 3 anxoves per persona
  • 200 gr. de tonyina en conserva
  • olives negres
  • oli d’oliva extra verge
  • vinagre de poma
  • mostassa
  • un gra d’all o una fulla alfàbrega (per aromatitzar)

Preparació

Netegem molt bé l’enciam o el mesclun. Traiem l’excès d’aigua. Tallem amb els dits, les fulles més grans és important que els trossos no siguin gaire grans.

Posem els ous en un recipient amb aigua i portem a ebullició, uns 10 minuts. Refredem amb aigua molt freda podem ajudar amb glaçons. Traiem la closca. Talleu els ous durs en el moments de muntar l’amanida perquè no s’assequin.

Anem netejant la resta de verdures: L’api, unes tres branquetes, traiem els fils i el tallem en brunoise.

Buidem el pot de conserva dels cors de carxofa i els hi donem un bull per treure el gust de conserva.

El cogombre el pelem i el tallem en trossos petits.

El pebrot vermell, traiem les pipes, el tallem en tires fines, és suau i dolç, dóna color al plat.

Els tomàquets, la part que uneix la tija amb el fruit és important i els tallem en quarts o si són petits per la meitat.

Tallem els ous en octaus.

Disposem tots els ingredients damunt del marbre cadascun en el seu recipient per facilitar la feina i muntar el plat.

En una la plata que presentarem a taula freguem un gra d’all per les parets. Aromatitza però no disgusta.

Poseu una capa d’amanida: L’api, els tomàquets, les tires de pebrot vermell, les carxofes. Repetim el mateix i acabem posant les anxoves, la tonyina, els ous tallats en octaus i les olives negres.

Tot seguit prepareu una vinagreta francesa per acompanyar l’ amanida. Apa aquesta recepte te dues receptes en una!!!

• 4 parts d’oli d’oliva
• 1 part de vinagre
• 1 culleradeta de mel
• 1 culleradeta de mostassa
• una mica de sal

Posem en un recipient un mica de sal i la dissolem en el vinagre afegim l’oli fins que emulsioni tot seguit afegim la mel i continuem removent fins espessir.

L’amanim quan anem a menjar.

Bon profit a totes i tots!!!