FIDEUS ROSSEJATS AMB GAMBES I CLOÏSSES

Ingredients

  • Fideus de cabell d’àngel
  • 2 gambes mitjanes per persona
  • 1/4 kg de cloïsses
  • 4 grans d’all
  • 2 cebes
  • 4 tomàquets
  • oli d’oliva verge extra
  • sal
  • brou de peix i crancs

La proporció de pasta/brou és de 1 x 1, si poseu 2 gots grans de pasta, heu de posar 2 gots grans de brou

Per a la picada d’all i julivert

  • 3 grans d’all
  • julivert
  • uns brins de safrà
  • sal

Preparació

Per començar, enrossiu els fideus en una paella amb oli.
Quan estiguin rossos, coleu-los, torneu l’oli a la paella i fregiu-hi les gambes. Seguidament, retireu les gambes i a la mateixa paella sofregiu-hi la ceba picada i l’all picat. Quan estiguin daurats, afegiu-hi el tomàquet triturat.
A continuació, tritureu-ho tot amb el Túrmix, torneu-ho a la paella, poseu-hi els fideus i el brou i deixeu-ho coure durant 5 minuts.

Mentrestant, per fer la picada, poseu en un morter els grans d’all, el julivert i el safrà i tritureu-ho.Finalment, afegiu la picada, les gambes i les cloïsses a la paella, poseu-la al forn prèviament pre-escalfat a 180 graus, un parell de minuts i ja podeu emplatar.

Que vagi de gust!!!