CANELONS DE PRIMAVERA

Ingredients

-16 làmines de caneló
-200 gr. de bonítol en oli
-1 ceba
-1 tomàquet
-3 cogombres
-1 ou
-1 cullerada de tapenade (puré d’oliva negra)
-aigua
-oli d’oliva verge extra
-vinagre
-sal
-julivert

Preparació

Posa aigua a escalfar en una cassola gran amb una mica de sal.

Quan comenci a bullir, afegeix les làmines de caneló i cou durant uns 10-12 minuts.

Podeu utilitzar també canelons precuinats, anireu més ràpids i el resultat és el mateix.

Treu-los i escorre’ls sobre un drap de cuina net.

Per fer la maionesa, posa l’ou al vas de la batedora. Afegeix una mica de sal, un rajolí de vinagre i 150 ml. d’oli (aproximadament). Introdueix el braç de la batedora, mantén quiet i dóna-li marxa. Quan comenci a lligar, feu moviments ascendents i descendents fins que lligui del tot.

Pica la ceba tendra finament i posa-la en un bol. Afegeix el bonic esqueixat i la maionesa. Barreja bé. Omple els canelons i col·loca’ls en una font.

Pica els cogombres finament i col·loca’ls en un bol. Pela el tomàquet i talla’l a daus i afegeix-los. Afegeix la cullerada de tapenade, oli, un rajolí de vinagre de Xerès i sal. Barreja bé i rega els canelons amb la vinagreta.

Serveix i decora amb una fulla de julivert.