ALL I PEBRE DE CONILL

Ingredients

  • 1 conill
  • 1/2 kg de cargols bullits
  • 150 grams de mongeta cuita del ganxet
  • 15 grans de pebre negre
  • 5 grans d’all
  • 10 ametlles torrades
  • 2 llesques de pa de pagès torrat
  • Un polsim de comí
  • La polpa de 2 nyores petites
  • 1 got d’agua de brou de verdures o de carn

 

Preparació

Comencem posant oli a la cassola. Salem el conill i cap a la cassola per marcar-lo. Opcionalment podem saltejar també el fetge del conill i jo us el recomano que l’afegiu a la picada. Després el retirem i el reservem.

Posem el pa a la cassola i el fregim.  A la mateixa cassola, daurem els alls que prèviament els haurem tallat a làmines, amb els grans de pebre. Ara hi torrem les ametlles, i ja ho tindrem tot per fer la picada.

Posem dins el morter o del vas de la batedora els alls, les ametlles, el pa fregit. el pebre en gra, el comi, la polpa de les nyores i ho triturem tot junt. Una mica del brou per recollir la picada al final.

Colem els cargols de l’aigua de cocció.

Tornem a posar el conill dins de la cassola. Hi afegim els cargols i les mongetes del ganxet, la resta del brou, la picada i ho deixem bulli a foc suau 20 minuts fins que el conill estigui cuit i hagi espessit la salseta.

Aquest all i pebre també el podeu fer amb patates i sense les mongetes, o només amb les mongetes sense els cargols. Tot dependrà del que tingueu al rebost o la nevera.

Deixeu reposar 5 minuts i a menjar. Que vagi de gust.