FARCELLETS DE COL AMB BOTIFARRA NEGRA I PEUS DE PORC

Ingredients

Per als farcellets:
1 col d’hivern
1 ceba
2 tomàquets madurs
4 peus de porc bullits
250 g de botifarra negra
1/2 l d’oli d’oliva
1/4 de kg de farina
sal

Per a la salsa:
1 ceba
4 pastanagues
2 porros
1 manat d’herbes (orenga, timó i llorer)
1 cullerada de farina
1/2 l de brou
sal i pebre

Preparació

Primer de tot, feu un sofregit de tomàquet i ceba, i quan estigui a punt, afegiu-hi la botifarra negra cuita i trinxada.

Tot seguit, poseu-hi el peu de porc també cuit i desossat. Remeneu-ho bé i després afegiu-hi un pols de farina perquè quedi lligat.

Passats uns 5 minuts, retireu-ho del foc i deixeu-ho durant 1 hora aproximadament dins la nevera.

Netegeu la col, retirant-ne els nervis més gruixuts, i renteu-la. Escaldeu les fulles de col durant 10 minuts, refredeu-les en aigua i gel i eixugueu-les sobre un tovalló.

Sobre aquesta base de fulla de col bullida, poseu-hi el sofregit i tanqueu-ho amb forma de farcellets. Aplaneu-los una mica, enfarineu-los i fregiu-los. Reserveu-los sobre un paper absorbent.

Per fer la salsa, fregiu la bresa, el manat d’herbes i el porro. Quan estigui ros, afegiu-hi el brou. Deixeu-ho coure 20 minuts, passeu-ho pel colador xinès i llavors per la batedora fins que quedi una salsa ben fina i homogènia.

Poseu els farcells a coure durant 5 minuts amb la salsa. Rectifiqueu-ho de sal i remeneu-ho de tant en tant.

El nostre consell és que ho deixeu reposar una 10 minuts i serviu. no us nhaig de dir que d’un dia per un altre estan molt millor.

Una darrera cosa, si no us agrada aquest farcit, senzillament canvieu-lo. us pasem més propostes:

Carn picada, panses i pinyons
botifarra negre i llagostins
cigronets i bacallà
rap amb verdures
deixeu volar la imaginació…

Bon profit a totes i tots.