Ingredients
1 kg de carn picada de vedella i porc
150 gr de bacó o cansalada fresca picada
3 Ous
2 llesques de pa de motlle
250 ml de Nata líquida
80 g Panses
1 got de xupito de conyac
50 grams de formatge ratllat per gratinar
150 g de Pebrot morró
150 g de Formatge blau
Oli d’oliva verge
sal
pebre
Preparació
Posem a macerar les panses en el conyac per hidratar-les.
Comencem a barrejar la carn picada amb l’ou batut. Salpebrem i li posem també les llesques de pa de motlle i el formatge ratllat. Finalment incorporem les panses i el conyac quan aquestes estiguin hidratades.
Incorporem aquesta farsa en un motlle que previament hem untat d’oli i posem al forn durant 20 minuts a 180 º C i després li baixem el foc a 150º C. 20 minuts més.
Deixem refredar i desmotllem.
Per a la salsa, saltem el pebrot picat amb una mica d’oli i després afegim el formatge blau i la nata, esperem a què es fongui. Si cal li posem una mica de sucre, per l’acidesa del pebrot. Triturem i posem a punt de sal.
Servim el pastís i acompanyem amb la salsa.