LASANYA FREDA DE TONYINA

Ingredients

  • 2 o 3 llaunes de tonyina al natural
  • 1 kg de tomàquets frescos o una llauna de tomàquet sencer i pelat
  • ceba
  • all
  • 2 ous cuits
  • Làmines de lasanya

Preparació

Us explicarem com fer el farcit de tonyina tradicional, tot i que si voleu una versió més ràpida encara podeu utilitzar tomàquet fregit ja preparat o alguna resta de salsa de tomàquet casolana que ja tingueu.

En una paella amb una mica d’oli sofregim un all picat i mitja ceba picada finita, i daurem a foc lent fins que es posi transparent la ceba. Incorporem llavors el tomàquet sense la pell i tallat en quarts, li tirem sal i deixem a foc lent durant mitja hora aproximadament. Passada la mitja hora li afegim una cullerada de sucre per restar-li acidesa, i després passem pel passapuré per eliminar les possibles llavors o restes de pell que hagin quedat.

Tornem a posar a la paella i afegim la tonyina escorreguda i ou cuit i picat, i remenem bé deixant que es cuini a foc lent cinc minuts més.

Ara només ens queda omplir aquesta lasanya freda. Agafem les làmines de lasanya i, un cop hidratades o bullides, i assecades amb un drap net, les anem col·locant en capes en una font rectangular.

Primer posem una capa de làmines de lasanya, una capa per sobre del farcit de tomàquet i tonyina, i així anem fent capes, per al final posar una última capa de tomàquet fregit i rematar la lasanya amb ou cuit i picat per sobre.

Fiquem al frigorífic fins l’hora de dinar i després ja només ens queda degustar aquest deliciós i estiuenc plat.

Que vagi de gust