OLI PICANT

Ingredients

  • 500 ml d’oli d’oliva de qualitat
  • 10 bitxos de caiena secs
  • 4 fulles de llorer mitjanes
  • 2 cullerades mitjanes de pebre vermell dolç
  • 1 cullerada mitjana de pebre vermell picant
  • 1 cullerada mitjana de pebre negre molt
  • Sal
  • Romaní i farigola
  • 15 boles de pebre negre
  • 4 alls sense pelar

Preparació 

Agafem una olla i incorporem l’oli. Posem-la a foc mig. intetarem que l’oli no superi mai els 40 graus. La idea és nomès escalfar l’oli. Si veieu que pren massa temperatura, retireu uns segons l’olla del foc.

És molt important que els ingredients estiguin ben nets i ben secs abans d’introduir-los l’oli.

Quan l’oli estigui apunt, incorporeu tots els ingredients  a l’olla i remeneu-lo bé durant 10 minuts, sempre tenint en compte que l’oli no agafi massa temperatura.
A continuació traspassem l’oli amb tots els ingredients al recipient on el volgueu desar nosaltres normalment utilitzem un setrill o ampolles.

Deixem reposar l’oli picant almenys una setmana, encara que el podeu utilitzar abans, però no serà tan potent en aromes i gust com si el deixem uns quants dies.
Bon Profit !!!