CASSOLETES DE CARABASSÓ I PATATA

Ingredients

  • Carabassons
  • Patates
  • Porro (la part blanca)
  • 3 ous sencers
  • 250cc. de crema de llet o llet evaporada
  • 120gr. de formatge ratllat al vostre gust
  • sal
  • oli d’oliva

 

Preparació

Peleu les patates i talleu-les a rodanxes, desprès bulliu-les amb aigua i sal, fins que estiguin cuites.

Una vegada cuites, escorreu-les de l’aigua i aixafeu-les amb el passa-purés o amb una forquilla. Afegiu oli d’oliva i rectifiqueu de sal. Reserveu…

Renteu els carabassons i talleu-los a llesques no massa gruixudes. Peleu el porro, renteu-lo amb abundant aigua i trossegeu-lo…

Sofregiu-ho en una paella amb 3 cullerades d’oli; saleu i reserveu.

Escalfeu el forn amb el gratinador encès.

Repartiu el puré entre les cassoletes de fang individuals… (les de la crema catalana), que quedi bes estés al fons.

Al damunt del puré poseu el sofregit de carabassó i porro.

I després al damunt els ous batuts amb la crema de llet i el formatge ratllat.

Enforneu fins que estigui ben daurat.

Aquest recepte és una base, podeu aplicar la vostra imaginació i afegir els ingredients que volgueu: Dauets de cansalada viada, pernilet, botifarra negre, sobrassada…

Està igual de bo calent que tebi.

Serviuu a taula en les mateixes cassoletes.

Que aprofiti!!!!