SÍPIA AMB PÈSOLS OFEGATS

Ingredients

  • 500 gr de sípia
  • 500 gr de pèsols
  • 2 cebes tendres tendres
  • 3 grans d’all
  • sal i pebre negre mòlt
  • oli d’oliva verge extra
  • mig got de vi blanc
  • un got de brou de peix

Preparació

Desgranem els pèsols i reservem. Podem utilitzar també pèsol congelat si no és temporada.

Netegem la sípia i la tallem a trossets petits i la reservem.

Pelem i piquem la ceba tendra i els alls i els sofregim amb una mica de sal en oli d’oliva de qualitat.

Quan la ceba comenci a agafar color afegim la sípia i deixem que es sofregeixi fins que s’evapori tota l’aigua que deixa anar, llavors hi afegim mig got de vi blanc. No cal que sigui un super vi però tampoc facis servir el més barat que trobis. Un mal vi et pot arruïnar el plat.

Deixem que s’evapori l’alcohol del vi i afegim el brou de peix i el portem a ebullició, tapem i deixem que es faci uns deu minuts més i llavors hi afegim els pèsols desgranats i els deixem acabar d’fer, en deu minuts estaran a punt, els pèsols tendres es fan de seguida.

Si en comptes d’usar pèsols tendres fas aquesta recepta amb pèsols congelats hauràs de deixar-los fer-se una estona més, quinze minuts com a mínim, prova i quan els vegis tendres ja estaran a punt.

Recordeu de rectificar de sal, els pèsols endolceixen molt el plat.

Et recomanem aquest plat a la primavera, amb els meravellosos pèsols acabats de recollir de l’hort, i si poden ser del Maresme ‘Moltíssim millor!

A gaudir, bon profit !!!