Actua contra el càncer: Menja sa i mou-te!

La Federació Catalana d’entitats contra el càncer (FECEC) és una entitat que agrupa les principals organitzacions que treballen per millorar la qualitat de vida dels pacients oncològics i les seves famílies.

La FECEC, Junts Contra el Càncer, torna a impulsar un any més la Setmana Catalana de la Prevenció Contra el Càncer (SECAPC) amb l’objectiu de consciènciar la població sobre la necessitat d’adoptar estils de vida saludables per prevenir el càncer.

marc-ribas-cuinerLa iniciativa donarà el tret de sortida amb un acte d’inauguració el proper 28 de setembre, a les 11 hores, al Mercat de les Corts amb la presència del cuiner Marc Ribas de “Cuines”, i comptarà amb més d’una vintena d’activitats i espectacles per tot Catalunya que inclouen una vintena de tallers de confecció de menús saludables i l’espectacle ‘l’Hort d’en Marçal’ dirigits a un públic de totes les edats.

Els tallers tenen la finalitat de donar recursos per poder implementar les recomanacions alimentàries bàsiques per tenir una dieta sana i equilibrada. Aquesta activitat és impartida per nutricionistes-dietistes col·legiats.

D’altra banda, la Setmana també comptarà amb diferents esdeveniments esportius com l’Oncotrail de Palafrugell, la Sosciathlon de Salou, la Cua Barrada de Canyelles i la Naturtime- Cursa muntanya a la Serra Montsant.

Tot anirà acompanyat d’una campanya online que convida la població a fer-se una foto menjant sa i a penjar-la a les xarxes amb el hashtag #menjasaimoute per sumar més gent sensibilitzada amb la necessitat de prevenir el càncer.

Podeu trobar més informació al web del FECEC.

diptic-scpc