ESQUEIXADA DE GAMBES I BACALLÀ AMB TOMÀQUET FRESC I ALLADA SUAU

Ingredients

  • 1 kg de tomàquets madurs
  • 50 ml d’oli d’oliva
  • Sal fina
  • Sucre
  • Polpa de tomàquet
  • 400 g de bacallà dessalat i esqueixat
  • 1 gra d’all petit
  • 1 ceba tendra
  • 4 gambes vermelles (o 4 cues de gamba)
  • 4 branques de cibulet
  • 60 ml + 20 ml d’oli d’oliva
  • 30 ml d’oli d’oliva verge extra

 

Preparació

Renteu bé els tomàquets i talleu-los per la meitat. A continuació, traieu-los les llavors, ratlleu-ne la polpa i reserveu-la, i deixeu escórrer els tomàquets en un colador tanta estona com pugueu. Col·loqueu els tomàquets en un recipient, i condimenteu-los amb la sal, el sucre i 50 ml d’oli d’oliva.

Talleu el bacallà a tires i seguidament mescleu-lo amb l’all picat, la ceba tendra tallada fina, la polpa de tomàquet i 60 ml d’oli. Rectifiqueu de sal i pebre.

Peleu les gambes, traieu-los l’intestí i feu-los un tall al llom. Saltegeu-les amb la resta de l’oli i retireu de la paella.

A l’hora de servir, col·loqueu el bacallà al plat, afegiu-hi les cues de gambes i l’oli d’oliva verge extra i decoreu amb el cibulet.