AMANIDA TÈBIA DE CIGRONS I CALAMARS

Ingredients

  • 400 g de cigrons cuits
  • 800 g de calamar
  • 2 grans d’all
  • mesclum
  • 1 magrana
  • vinagre de Mòdena
  • oli d’oliva
  • sal
  • pebre
  • julivert picat
  • 2 culleradetes de comí
  • 1/2 culleradeta de cúrcuma
  • 1/2 culleradeta de gingebre en pols
  • 1/2 culleradeta de pebre vermell picant

Preparació

Posa els cigrons en un bol, afegeix el gingebre, el comí, el pebre vermell i la cúrcuma. Salpebrar, barreja i deixa macerar.

Per preparar una vinagreta, barreja en un pot un rajolí de vinagre, oli i julivert picat. Tanca la tapa, mou enèrgicament i deixa reposar.

Neteja les fulles de mesclum, escorre, trosseja i reserva. Desgrana la magrana i reserva.

Neteja i trosseja els calamars i posa’ls en un bol. Incorpora els alls finament picats, una mica de sal, julivert picat i un bon raig d’oli. Deixa macerar. Fes els calamars a la planxa sense gens d’oli.

Emplata amb ajuda d’un motlle rodó. Posa en el fons els cigrons, a sobre els fulls de enciam i finalment el calamar. Decora amb la magrana.

Retira el motlle i serveix l’amanida temperada.

Que aprofiti!!!

Anuncis