Ingredients
- 400 g de cigrons cuits
- 800 g de calamar
- 2 grans d’all
- mesclum
- 1 magrana
- vinagre de Mòdena
- oli d’oliva
- sal
- pebre
- julivert picat
- 2 culleradetes de comí
- 1/2 culleradeta de cúrcuma
- 1/2 culleradeta de gingebre en pols
- 1/2 culleradeta de pebre vermell picant
Preparació
Posa els cigrons en un bol, afegeix el gingebre, el comí, el pebre vermell i la cúrcuma. Salpebrar, barreja i deixa macerar.
Per preparar una vinagreta, barreja en un pot un rajolí de vinagre, oli i julivert picat. Tanca la tapa, mou enèrgicament i deixa reposar.
Neteja les fulles de mesclum, escorre, trosseja i reserva. Desgrana la magrana i reserva.
Neteja i trosseja els calamars i posa’ls en un bol. Incorpora els alls finament picats, una mica de sal, julivert picat i un bon raig d’oli. Deixa macerar. Fes els calamars a la planxa sense gens d’oli.
Emplata amb ajuda d’un motlle rodó. Posa en el fons els cigrons, a sobre els fulls de enciam i finalment el calamar. Decora amb la magrana.
Retira el motlle i serveix l’amanida temperada.
Que aprofiti!!!