Ingredients
- 1/2 kg de carn picada (barreja de vedella i porc)
- 1 ou
- 50 g de molla de pa
- 1/2 got de llet
- 1 ceba
- 40 g de pernil serrà
- 20 g d’ametlles
- 1 llesca de pa fregit
- 1 got de cava
- 1/2 l de brou
- farina (per arrebossar)
- oli d’oliva (per fregir)
- oli d’oliva verge extra
- sal
- pebre
- julivert
- vinagreta
- uns brins de safrà
Preparació
Introdueix la molla de pa i la llet en un bol. Deixa que s’amari bé i escorre una mica. Reserva.
Per a les mandonguilles, posa la carn picada en un bol. Trenca l’ou i afegeix. Salpebra i afegeix la molla de pa xopa. Condimenta amb julivert picat i barreja bé fins aconseguir una massa homogènia.
Dóna forma a les mandonguilles amb la massa, passa-les per farina i fregeix-les en una paella amb abundant oli calent. Reserva.
Per a la salsa, pica la ceba i el pernil i posa’ls a sofregir en una cassola amb un raig d’oli. Rega amb el cava i deixa que redueixi. Aboca el brou i cuina durant 5 minuts més.
Per la picada, posa la llesca de pa fregit en un morter i xafa bé. Afegeix uns brins de safrà, les ametlles i segueix picant fins aconseguir una pasta. Afegeix la picada a la salsa anterior, barreja bé i passa el conjunt a una batedora de got. Tapa i tritura fins a fer una salsa.
Posa a escalfar la salsa d’ametlles en una tartera àmplia i introdueix les mandonguilles. Empolvora amb julivert picat i tapa. Cuina el conjunt a foc suau durant 5 minuts.
Serveix les mandonguilles amb la salsa d’ametlles en un plat i amaneix amb una mica de vinagreta i julivert picat.